Książki
Co polecicie?
Napisano 16 styczeń 2008 - 17:46
"Siewca Wiatru"- właśnie czytam, nie jestem aż strasznie daleko, ale książka strasznie wciąga, jakby ktoś chciał, to zgłaszać się na gg
"Władca Pierścieni" + "Hobbit"- tego chyba argumentować nie trzeba
"Harry Potter"- czysta komercha, ale przyjemnie się czyta i wciąga
Trylogia Bourne'a, czyli "Tożsamość Bourne'a", "Ultimatum Bourne'a" i "Krucjata Bourne'a"- polecam książki, a tak wogóle to polecam wszystkie książki Roberta Ludlum'a, jak to ktoś kiedyś powiedział:
"W jednej jego książce, jest więcej akcji niż w 5 pisarzach tego gatunku"
Napisano 18 styczeń 2008 - 22:16
WIEDŹMIN!
pierwsze 2 tomy to opowiadanie, reszta to pięcioksiąg, w sumie 7 zajeb ksiazek
poleeeeeeeeeeeeeecam!
Napisano 19 styczeń 2008 - 13:44
Dobra konkretyy
- Seria Niefortunnych zdarzeń - Lemony Snicket - Cykl składa się z 13 (pechowych) tomów opowiadających o 3 dzieci tzw. Klaus, Wioletka i Słoneczko. Każde z tych dzieci ma w sobie to "coś" Klaus przeczytał wiele książek przez co posiada niesamowitą widzę, Wioletka ma 6 zmysł który pomaga jej w tworzeniu wynalazków a Słoneczko jest małe jednak posiada niezwykle mocne zęby. Ich rodzice "zginęli" w wypadku (to tylko symulacja...) i został im tylko hrabia Olaf jednakże ma zły plan, chce zgładzić 3 rodzeństwa i zgarnąć majątek pozostawiony dzieciom do osiągnięcie pełnoletności. Czy uda mu sie? przeczytajcie 13 tomów a dla wyjaśnienia Biografię Lemonego Snicketa...
Dobra @up opis napisałem sam wiem mastah jestem jednak to jedyny cykl dla młodszych czytelników który lubię czytać teraz chciałbym przedstawić inne książki... Nie będe ich opisywał bo opisy można znaleźć w internecie...
- Eragon oraz Najstarszy
- Trylogia Władcy pierścienia + Hobbit
- Harry Potter - wszystkie tomy
- Siewca Wiatru[<<warto
- Smokobójca
- Felix, Net i Nika << nie jest to książka jakoś straszna, jest dla dzieci jednak jak dla mnie jest ciekawa, przeczytalem od siostry kiedy miałem szlaban all tomy...
- Armia ślepców
czytać, książki fantastyczne, mogą mieć nie zgodność z chrześcijańską religią... Warto po nie sięgnąć
- Miecz Aniołów
- Młot na czarownice<bardzo warto
- Łowcy Dusz
"Chrystus zstąpił z krzyża aby ukarać swoich naśladowców. Razem z apostołami wyrżnął pół Jerozolimy"...
Napisano 20 styczeń 2008 - 20:27
1. "Serii..." czytałem I tom i średnio mi podeszło...
2. Eragona czytałem 1 tom i całkiem całkiem ale nie mam samozaparcia do 2 części
3. Tolkien - mi mistrza sądzić nie wolno xD
4. Potter - dobre, bo szybko się czyta (jak już wcześniej Lady zauważyła)
5. Siewca - nie czytałem
6. Smokobójca - namnożyło się tego typu tytułów po sukcesie Wiedźmina, nie czytałem ale nie słyszałem o nim pochlebnych opinii na tyle żeby po niego sięgnąć
7. Felix... - Reklamowane ostatnio jako najlepsza książka dla dzieci 2007 roku! (odrazu zrezygnowałem
8. Armia Ślepców - nie czytałem
9. Miecz Aniołów i Młot to 2 tomy serii Jacka Piekary, podobno świetne ale nie czytałem

Napisano 21 styczeń 2008 - 09:24
Wszyscy się zachwycacie Siewcą... nudna jest ta książka. Wkurza mnie w dodatku jak pokręciła hierarchię Aniołów i Książąt Piekielnych. Lucyfer (Lampka) nie był nawet aniołem w chrześcijaństwie >.>
Napisano 11 grudzień 2008 - 14:15
- Andrzej Pilipiuk - Kroniki Jakbua Wędrowycza
" - To filozof, oscylujący w stronę menela, dziwaka, geniusza, rycerza i dowcipnisia, Polaka-Który-Potrafi, któremu się chce, szlachetny altruista, który za trudy dla świata chcetylko dobrego słowa. I dobrego trunku. Z przewagą mocnego trunku"
Uśmiałem się do łez! Serdecznie polecam!
Napisano 21 grudzień 2008 - 11:24
Wiedźmin:
- Krew elfów
- Czas pogardy
- Chrzest ognia
- Wieża jaskółki
- Pani jeziora
- Ostatnie życzenie, Miecz przeznaczenia
[img]http://img357.http://img73.imageshack.us/img73/6110/toktokyk6.png[/img]
---Fav---

[ Fan ]
||
||||||||||
||||||||---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Od KuBuS'ia Do Grafika:
IIIIIIIIII
90% Left
Napisano 15 czerwiec 2009 - 18:20
"Komórka" - Stephena Kinga - Ostatnio dostałem do rączek bardzo ciekawa jak wszystkie tego autora polecam. W ogóle S. King to jeden z lepszych pisarzy horrorów jak dla mnie.
Napisano 15 czerwiec 2009 - 20:21
Napisano 22 czerwiec 2010 - 10:22
Napisano 26 czerwiec 2010 - 15:17
Poza tym czytam głównie fantasy, zarówno z naszego kraju jak i spoza niego
Z polskiej literatury polecę Jarosława Grzędowicza (świetna seria Pan Lodowego Ogrodu - chyba moja ulubiona! Polecam wszystkim), książki "Felix, Net i Nika".
Poza tym Gaiman i Funke rządzą
Użytkownik K-ja edytował ten post 26 czerwiec 2010 - 15:23
Napisano 02 sierpień 2010 - 21:37

Pomoc

Odpowiedz