Propozycje towarów
Napisano 27 lipiec 2010 - 01:31
Cytat
dodać ciekawsze gadżety typu mp3 czy mp4 itp.
Chcecie mp3 czy mp4 stanowczo mówię nie, dla grafików liczy się sprzęt i komfort, dla tego myszki jak najbardziej czy klawiatury. Zakładając że normalna mp4 kosztuje 200 zł to za tą sumę można mieć niezły coling do pc xd, za 200 zł ( i melanż w chooi) można mieć między innymi ( oczywiście podaje na prawdę dobre myszki i klawy pod względem designu jak i funkcjonalności ) :
Silverstone RAVEN 3200
Mysz Roccat Kone Revision 2
Razer Arctosa Silver ( tańsza )
Razer Lycosa Gaming ( droższa )
Logitech G15 Gaming Keyboard
bo jeżeli coś więcej to hmm sam nie wiem za dużo kosztuje to o czym myślę xD
Ogółem mała propozycja to wprowadzenie newsów z świata grafiki, czyli adobe/corel/konkursy ogólne itd. bo tego mi na tym forum jeszcze brakuje, newsów o grafice i programach graficznych
3>

"
"
niah niah

"
"niah niah
Napisano 27 lipiec 2010 - 06:53
Cytat
"dla grafików liczy się sprzęt i komfort"
Dobrze mówisz. Jeśli już to forum graficzne, to jakiś sprzęt w tym celu użyteczny. Ja bym jeszcze proponował np. tablety, jakieś z niższej i wyższej półki. No ale nie znaczy to, że nie można dać mp3/mp4/ipdoa.
Co do bajerów, to propnuję koszulkę UBPlnaet. Jakąś fajną, z np. na środku Logo UBP, a po bokach i na rękawach jakieś elementy komiksowe, przedstawiające coś związanego z grafiką, np. loga programów(piórko PS-a), ziomków malujących grafiti itp. itd.
koszt nadruku koszulki nie jest wcale aż tak drogi trzeba chwilkę poszperać w necie. Ja znalazłem firmę, która czymś takim się zajmuje: Klik To jest cennik, drukują nie tylko koszulki, ale tez czapki, arafatki.
Użytkownik Jacked edytował ten post 27 lipiec 2010 - 06:57

Bądź lepszy! Prowokuj wenę!
Napisano 27 lipiec 2010 - 11:17
Osobiście jestem za wprowadzeniem odtwarzaczy MP3, na przykład firmy Pentagram, poza tym można jakieś pendrive'y. No i oczywiście tablet, na przykład Wacom Bamboo. Koszulka to dobry pomysł, myślę że można zorganizować konkurs, gdzie użytkownicy by projektowali takie nadruki i co jakiś czas by się wybierało najlepszy
. Tak samo można za mniejszą ilość punktów wprowadzić smycze z logiem UBP (jestem za wersją ze skórki under
). W każdym razie - rzeczy związane z grafiką i komputerami. Myszki, klawiatury, takie rzeczy
. Można też dodać karty prezentowe do znanych sklepów (na przykład Saturn, Empik) aby każdy mógł wziąć co chce
.
Napisano 27 lipiec 2010 - 12:46
tiaa a może od razu zrobić sklep za punkty xD ? Bez przesady dobry tablet zaczyna się od 600 zł, a mp4 od 400-500 zł takie aby na prawdę był dźwięk a nie dziadostwo, dla tego jestem przeciw mp4/mp3. K-ja tak sprzęt czyli niech od razu złożą kompa z 5k pod lga 1366
, myślę że forum jeszcze nie stać na nagrody ala 500 zł
Chociaż jestem za tym aby było z 2 razy do roku jakiś konkurs z prawdziwymi nagrodami ( tzn myszki / tablety / klawiatury trzy 1 miejsca się liczą ), a w tedy zarejestrowała by się większa rzesza ludzi i to o wiele, co za tym idzie przyciągnęło by to innych grafików, a co najważniejsze dla rozwoju forum w konkursie brały by 32 osoby z odpowiednią ilością postów np od 500
( ludzie by zaczęli oceniać w galeriach
)
noo i najważniejsze, zrobić porządne koszulki z logiem forum + z tyłu mały wydruk strony :>
noo i najważniejsze, zrobić porządne koszulki z logiem forum + z tyłu mały wydruk strony :>
Napisano 27 lipiec 2010 - 18:08
Myślałam nad takim czymś, myślę że by się opłacało UBP.
Otóż na paru znanych serwisach (np. Lockerz) można za pewną ilość punktów brać zniżkę na towar ze sklepu. Na przykład załóżmy że będzie coś wartego 1000 zł za 1000 punktów (wiem że takiego czegoś nie będzie, to tylko przykład!). Jako, że pan Jan jest leniwy i ma tylko 500 punktów, może zapłacić za nagrodę 500 punktami i 500 zł. Taka zniżka pewnie by była korzystna zarówno dla użytkowników, jak i dla UBP
. No i żeby zachęcić userów do kupna za kasę można wprowadzić korzyść pod tytułem zarabiasz punkty na wydaniu kasy (załóżmy że 1 punkt za wydane 10 zł). Pewnie sami admini przeliczą jak im się to opłaca, ja dawałam byle jakie cyfry żeby tylko pokazać
. Co wy na to?
Otóż na paru znanych serwisach (np. Lockerz) można za pewną ilość punktów brać zniżkę na towar ze sklepu. Na przykład załóżmy że będzie coś wartego 1000 zł za 1000 punktów (wiem że takiego czegoś nie będzie, to tylko przykład!). Jako, że pan Jan jest leniwy i ma tylko 500 punktów, może zapłacić za nagrodę 500 punktami i 500 zł. Taka zniżka pewnie by była korzystna zarówno dla użytkowników, jak i dla UBP
Napisano 27 lipiec 2010 - 21:53
K-ja, ja nowego bamboo na allegro z wysyłką licząc zapłaciłem 229zł, więc jakie 300 ;<!?
Ja jestem jak najbardziej za koszulkami, szczególnie z jakimiś fajniuchnymi wektorami coby więcej ludzi kupywało.
Co do mp3 to jestem neutralny, może parę osób kupi a może nikt, z takimi sprzętami ludzie wolą raczej kupić w jakichś serwisach do tego przeznaczonych. Jestem też trochę może za ołówkami albo blokami, może ktoś by się tym zainteresował, jak by były dobrej marki w miarę tanio sam bym pewnie kupował. Ogółem to jestem głownie pozytywny za koszulkami, no może jeszcze jakieś froki na rękę z logiem ubp, sam bym chciał taką.
Ja jestem jak najbardziej za koszulkami, szczególnie z jakimiś fajniuchnymi wektorami coby więcej ludzi kupywało.
Co do mp3 to jestem neutralny, może parę osób kupi a może nikt, z takimi sprzętami ludzie wolą raczej kupić w jakichś serwisach do tego przeznaczonych. Jestem też trochę może za ołówkami albo blokami, może ktoś by się tym zainteresował, jak by były dobrej marki w miarę tanio sam bym pewnie kupował. Ogółem to jestem głownie pozytywny za koszulkami, no może jeszcze jakieś froki na rękę z logiem ubp, sam bym chciał taką.

Napisano 28 lipiec 2010 - 13:41
frotki na ręke to dobry pomysł (nawet lepszy niż koszulki!), ale ołówki tak sobie, bo każdy chyba ma kasę żeby taki sobie kupić
. Chyba że chodzi o zestawy w stylu tych z empiku gdzie ma się zapakowane w pudełko ołówki o bardzo różnych grubościach. Ogólnie neutralnie do tego podchodzę.
Rys, jak tyle kosztuje bamboo to jeszcze chętniej bym go widziała w shopie
.
Myślę że dobre by były bony na zakupy w netowych sklepach. Zakładając np. że komuś się nic nie podoba w shopie a by chciał sobie zamówić książkę czy coś
.
Rys, jak tyle kosztuje bamboo to jeszcze chętniej bym go widziała w shopie
Myślę że dobre by były bony na zakupy w netowych sklepach. Zakładając np. że komuś się nic nie podoba w shopie a by chciał sobie zamówić książkę czy coś
Napisano 28 lipiec 2010 - 15:32
Piórnik...super
tylko żeby były na nim nicki bardziej popluarnych ludzi na forum(Dollie, K-ja, Mya, Kirai, Rys, +matius, Holls, Jugglo Caper, Jozio, miro-reg, Opalini, SmoleX, .Violsky, .Szlou, Sagim, Kepper, PwQt, Boski Cardi,.Pgs, Johnykalesony, Holk, Yanshee, no i nieszczęsny Jacked)... huh, jak gogś pominołem to wilkie sorki 
Proponowałbym jeszcze długopis/pióro z UBPlanet(z takim sprzętem, to bym się wzioł za naukę...
)
Proponowałbym jeszcze długopis/pióro z UBPlanet(z takim sprzętem, to bym się wzioł za naukę...

Pomoc

Odpowiedz