A co do długich włosów. Dalej mam takie średniawe, ale lubie se czasami machnąć włosami, bo się czuje zarąbisty wtedy
Subkultury
Punx, Metal, Emo, Oi!, Skinheads, Hippis itp
Napisano 24 grudzień 2009 - 22:11
A co do długich włosów. Dalej mam takie średniawe, ale lubie se czasami machnąć włosami, bo się czuje zarąbisty wtedy
Napisano 24 grudzień 2009 - 22:17
Użytkownik Mrówek dnia czw, 24 gru 2009 - 22:11 napisał
Też mam średniawe

"Pora na sen ,pora na test kochanie. Na próbną śmierć ,na powiek zamykanie. Kończy się dzień ,kończy koncertem cykad. Nadchodzi sen ,mała rozstania próba. To chyba żart - do nieba ktoś cie wezwał. Fatalny błąd w niebiańskich kartotekach." <33 !
'Zamorduj mnie dowcipem ,który znam (...) Zagadaj mnie na śmierć ,niech skonam z nudów' <33 !Trium młodości :)Gryź, Gryź ! Lecz najpierw sprawdź, czy twoje zęby zniosą to! Gryź, gryź! Lecz nie dziw się, jak zamiast łez usłyszysz śmiech! Gryź, Gryź!
1 2 3
Napisano 12 styczeń 2010 - 14:42
No więc jeśli o mnie chodzi to bardziej należę do subkultury Punkowej, może bardziej po stronie Oi'owców,
gdyż nie jestem anarchistą, bo nie widzę w tej ideologii sensu i jest to raczej utopia bo i tak po niej jakaś grupa będzie i utworzy się oligarchia światowa. Jestem narodowcem i widzę w tym większy sens, utrzymać porządek państwa obalając kapitalizm i wprowadzając socjalizm lub wolny rynek państwowy. Naszym celem jest Wielka Polska od morza do morza!
Wlosy od początków czasu gimnazjum mam dlugie, teraz jestem w 3 gimnazjum.
Ubieram się upodobniając się do punków - czyli ciężke bućki, rurki w krate szkocką lub same czarne, ti-szerty muzyczne w tym Sabatonu, Black Sabbath, Burzum i inne pozostale oczywiście czarne ew. dodam jakiś szary odcień, ale zresztą czarny prowadzi w konkurencji kolorów
Ogólnie slucham classic rocka, metalu/NSBM, punk, screamo, poezja śpiewana (industriale)i czasami puszczę marsze narodowe np: Bandeweiller.
Bardzo bym chcial jechać na Woodstock, ale większość moich kolegów tam nigdy w życiu nie chce jechać przekrecając nazwe na Brudstock, bo sie naoglądali reportażu w TV Trwam albo gdziekolwiek, OMG
Więc tak w sumie ogólniając to należę do Punkowo-Narodowej subkultury.
Salut o/
Napisano 12 styczeń 2010 - 15:22
Napisano 06 czerwiec 2010 - 20:59
Teraz subkultura to po prostu szuflada na ludzi, w sumie przydatna tylko mediom i ludziom, którzy chcą być tru. Ogólnie to kwestia historyczna, taki na przykład punk przybył do Polski w latach ciężkiego PRLu - bo raz że panował wtedy komuszyzm i niewola, a dwa że za granicą w latach 70 też się zaczynało takie granie... Wtedy to miało sens, walczyło się o wyzwolenie kraju, a teraz to tylko dla lansu. Nie mówię że nie powinno wkładać się spodni w kratkę i trampoli/glanów jak to mam w zwyczaju, tylko że raczej żałosne jest teraz wchodzenie w polityki etc. takich subkultur. To tak jakbym głosiła pogląd że powinno się zniszczyć rząd, który już nie istnieje. Tak samo zła jest ignorancja swoich i innych subkultur, normalnie zalewa mnie krew jak słyszę od metala że on nie jest tru bo nie chleje gorzały... Zamiast siedzieć na readtube włączcie sobie google i poszukajcie. Radzę nie zaczynać od Metalu, tylko od Satanizmu, może się z tą ideologią zapoznacie.
Napisano 07 czerwiec 2010 - 06:41
Użytkownik K-ja dnia 06 czerwiec 2010 - 20:59 napisał
A komu innemu mają być przydatne takie rzeczy ? to chyba optymalne rozwiązanie jeśli chodzi o wyżej wspomnianą przydatność. i nie wiem czemu wg Ciebie ktoś jest prawdziwy tylko dlatego, że powie sobie - ''jestem z tej subkultury''. To nie człowiek podbija pod subkulture, ale ktoś jest osobą prawdziwą i wtedy ty lub on sam może sobie stwierdzić ''jestem chyba z tej subkultury, moje zachowania 'pasują' do ich 'norm' . Nie szuka się subkultury i nie nakłada na siebie wszystkich jej zasad, bo nie ma to sensu. Jesteś sobą.
Użytkownik K-ja dnia 06 czerwiec 2010 - 20:59 napisał
Nigdy nie zrozumie jakie połączenie ma metal z satanizmem oprócz tych urojonych przez głupią rasę mszy w lasach, połączonych z jedzeniem kotów. A ideologia satanizmu sama w sobie nie jest zła, niestety niedoinformowani ludzie mają tendencje do przerysowywania faktów, a filmy przeciwko satanizmowi tworzą katolicy którzy później to puszczają ogłupiałym dzieciakom na religii (poznałem empirycznie, ksiądz nam zapodawał).
Napisano 07 czerwiec 2010 - 14:00
Cytat
w przewazajacej masie przypadkow jest chyba jednak na odwrot : )
Napisano 07 czerwiec 2010 - 14:58
Użytkownik Yasió dnia 07 czerwiec 2010 - 14:00 napisał
Ale mam nadzieję (matka głupich niestety) że poziom inteligencji na tym forum nie jest taki niski. Fakt że rzadko można spotkać ''z serca'' osobę związaną z jakąś subkulturą.
U mnie np. przestrzegałem wszystkich 'zasad' subkultury Juggalo, a dowiedziałem się o niej dużo później, także śmiem twierdzić że mam z nią mocny związek.
Napisano 10 czerwiec 2010 - 17:21
Użytkownik Juggalo Carper dnia 07 czerwiec 2010 - 06:41 napisał
Mniej więcej to miałam na myśli, mówiąc "tru" chodziło mi o to że pełno osób z mojego szkolnego środowiska przybija do tytułu Metala/Punka/Hiphopowca na siłę, aby miesiąc później miesiąc zmienić preferencje, a znajomi których bym faktycznie nazwała Metalami uważają że takie bycie kimś stereotypowym na siłę to głupota. Moim zdaniem nie da się być do końca metalem czy kimś takim, bo każdy jest sobą
Użytkownik Juggalo Carper dnia 07 czerwiec 2010 - 06:41 napisał
Metal z satanizmem jest na tyle pobliski że duża część muzyków z tego gatunku jest saanistami, więc często teksty są Zuo i mhrok i satan. Znam ten ból z lekcji religii - mam takiego walniętego katechetę co go nawet do zakonu nie chcieli i puszczał (na szczęście mnie już nie uczy) nam jakieś filmy o opętanych dziewczynkach itp. i cały czas groził piekłem xD.

Pomoc

Odpowiedz