Witam jestem Jakub, nick Joten8. Mam 15 lat, a 16 kończę 14 lutego (masz ci los Walentynki). Do tworzenia grafiki używam GIMP'a i Inkscape'a, czyli tworzę zarówno grafikę rastrową jak i wektorową. Robię to sporadycznie, bo ciężko złapać trochę czasu. Dobrze się uczę z przedmiotów ścisłych z wyjątkiem fizyki, gdyż nie pamiętam wzorów, niektórych, a raczej większości. Humanistą nie jestem, ale wiem, że -uje się nie kreskuje, a -ówka owszem. Właściwie to ortografia jest moją mocniejszą stroną, gramatyka też, składanie poprawnych zdań i interpunkcja nie są mi obce. Ale wyższe formy wypowiedzi to czarna magia. Zaczęliśmy je dopiero w trzeciej klasie, ale cóż poradzić, nauczyciela się nie wybiera. Ponadto umiem czytać ze zrozumieniem, słuchać uważnie, myśleć logicznie (rzadko spotykane umiejętności), znam angielski na 6, ale to chyba poziom w mej szkole jest niski. Muzyka w niej polega na znajomości ilości i tytułów ważniejszych utworów ważniejszych autorów oraz na śpiewaniu. Mimo posiadania wielu instrumentów w klasie na żadnym jeszcze nie zagrałem. Gdybym miał pieniądze to bym sobie jakiś kupił i bym umiał. Inaczej jest z doświadczeniami na fizyce, czy chemii. Sprzętu mało, a chciało by się zrobić.
Wszystkie powyższe rzeczy składają się na to, iż łatwo przyswajam wiedzę, i informatyka jest przyjazną dla mnie dziedziną.
Jak widać nie jestem skromną osobą. Z racji tego, że nikt tego praktycznie nie przeczyta, a ci, którzy to zrobią zapamiętają początek i koniec, umieszczam właśnie na nim serdeczne powitanie. Witam zarówno Panów, z którymi mam nadzieję się dogadam i będę współpracować, jak i płeć piękna, która nie wiem, czy występuje na tym forum, a jako, iż jestem hetero fascynuję się bardziej Paniami.
Użytkownik Joten8 edytował ten post 26 grudzień 2009 - 21:36