UBPlanet.pl Forum graficzne: Wywiad #25 z Juggalo Carperem - UBPlanet.pl Forum graficzne

Skocz do zawartości

Bierz udział w konkursach i wygrywaj nagrody!
» MOTW #27 - Plac zabaw
Termin głosowania - do 09.05.12 (21:00)
» SOTW #210 - Subkultury
Termin oddawania prac - do 14.05.12 (21:00))
» OSGC #106 - Free Time
Termin oddawania prac - do 27.05.12 (22:00)
» LOTW #49 - Logistyka
Termin oddawania prac - do 29.05.12 (21:00)
» POTW #61 - Martwa natura
Termin głosowania - do 26.05.12 (22:00)
» UBP WORM Dołączona grafika
Twórz graficzną historie!

Dołączona grafika

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Options
Wywiad #25 z Juggalo Carperem

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   .pgs 

• weteran wśród weteranów
  • PipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa: VIP
  • UBP Points 10271 (Przekaż)
  • Imię:Maciey
  • Drużyna:Imminent Lion's SQD
  • Pkt. Grafika:82
  • Wygranych:14
  • Przegranych:13

Napisano 27 lipiec 2010 - 11:43

Juggalo Carper - naczelny muzyk UBPlanet, połowa Nocnej Reanimacji, człowiek o kontrowersyjnych poglądach i odważnym sposobie wypowiedzi.

Dołączona grafika

.pgs - Przedstaw się po krótce, opowiedz historię swojego życia.

Juggalo Carper - Na forum jestem kojarzony jako Reggae, Jataman, albo tak, jak aktualnie - Juggalo Carper. Skąd się tu wziąłem ? Są dwie teorie - Darwina i Biblijna, ale nie chce zagłębiać tego tematu. Zamieszkuje jak większość Polaków na szarym osiedlu, u mnie wypadło na Jastrzębie Zdrój .

Jak trafiłeś na forum ?

O ile się nie mylę, to przez szukajkę Google.pl, chociaż ręki nie dał bym sobie uciąć. Kiedyś miałem okres na podjarkę grafiką, Photoshopem i przerabianiem zdjęć ''kumpli'' (tak, hejterzyłem sobie na PS'ie), później z czasem to przemijało, a teraz siedzę na forum tylko organizacyjnie - czasem wpadnę komuś do galerii, napluje mu zza monitora, on się wkurza, a ja mam satysfakcję. Lubie wkurzać ludzi i dobrze mi z tym, haha.

Jak oceniasz forum ? Użytkowników, wygląd, funkcjonowanie ?

Myślę, że forum ma swój klimat i nie ma sensu oceniać, czy klimat ten jest dobry, czy zły - rzecz gustu. UBP ma niestety dosyć leniwych użytkowników, na co obydwoje jesteśmy dowodem (nie wypieraj się tego, bo z baśki). Co do wyglądu..osobiście korzystam z Undera, Prof jest dla mnie za jasny (nie czepiać się, że na google wchodzę 100x dziennie, a nie przeszkadza mi to, że strona jest prawie cała biała). Myślę, że jeśli userzy ruszyli by chociaż trochę swoje 4 litery, zamiast przesiadywać na shoutboxie, stronka by odżyła. I w tym momencie sam zdissowałem siebie, ale swoją drogą sam rozmyślam nad powrotem do grafiki, chociaż aktualnie brak mi czasu.

Jakie jest Twoje nastawienie do świata ? Poglądy ?

Tutaj oczywiście temat rzeka. Najbardziej denerwuje mnie zaprogramowana masa ludzi, wszyscy wyznawcy papieżów, kult biskupów. Mam dosyć skrajne zdanie na temat większości tematów, za co często dostaje od innych ludzi z forum. Przeważa u mnie coraz częściej nihilizm i niechęć do rasy ludzkiej, bo naprawdę kiedy widzę niektóre zachowania na ulicy, to wstyd mi za cały gatunek. Właśnie dlatego czasem gorzej nie analizować, nie zagłębiać się w takie tematy, bo można sobie zrobić niechcący krzywdę.

Przejdźmy do muzyki, skąd zainteresowanie rapem ?

Pamiętam, kiedy jeździłem samochodem z ojcem, który puszczał w samochodzie takie klasyki, jak Paktofonika. Dzięki niej w sumie odnalazłem K44, czym jarałem się niesamowicie. I tak od mojego 5 roku życia zostałem nakierunkowany mniej więcej na dany gatunek. Przez całość przeplatały się takie gatunki jak rock, metal (do teraz się gdzieś tam wepchają), przez co często słucham rzeczy bardziej okołorapowych, tzn. Deathrapu, rapu alternatywnego. Trzeba jednak pamiętać o tym, że jeśli znasz się tylko na polskim rapie, to na rapie nie znasz się wcale, bo nie jest to nawet kropla w twórczości światowej. Stąd też zainteresowanie zagranicznym shitem, takim jak M.O.P., Ill bill, La coka nostra, ICP, Twiztid itp., psychopatic records, bo można powiedzieć, że tak nazywa się ten gatunek. Taka muzyka również ukształtowała w pewnym stopniu moje poglądy.

Kultura Juggalo, przyznam że gdyby nie Ty to pewnie bym nie wiedział, że coś takiego w ogóle istnieje. Powiedz coś na ten temat.

Subkultura ta wywodzi się właśnie z całego psychopatic records. Nie mamy określonych zasad. Ogólnie rzecz biorąc wszyscy posiadamy zamiłowanie do tego samego, podobne poglądy, wszyscy jaramy się tym, co dla innych jest nietaktem - chodzi tutaj o morderstwa, filmy gore itp. Brzmi to może strasznie, ale patrząc na to z tej perspektywy, że TV prześciga się w Wiadomościach, kto poda bardziej brutalniejszy news w swoim programie, a gdy ktoś nagra o tym kawałek, to jest satanistą - brzmi to wszystko nieco inaczej. Prawda jest taka, że wszyscy mówią w myślach ''Bóg gdyby istniał, to by płakał'', a nikt nie mówi tego na głos - my staramy się o tym mówić. Świat wcale nie jest taki kolorowy, na jaki wygląda.

Jak to się stało że zacząłeś nagrywać ?

Muszę przyznać, że niezły kontrapunkt sobie obrałeś. Potrzeba wyplucia na bit całego jadu, narastającego w środku. Miało być to na początku tylko eksperymentem, a później całość stała się linią frontu. Tak naprawdę na początku nieco bałem się wywalać z siebie wszystkich emocji, bo było to dla mnie gorsze, niż pudelek.pl, gdzie wszyscy sprzedają swoją osobistość - obnażanie się do naga z resztki etyki na widok publiczny jest bardzo zbliżone do tego, co dzieje się w tabloidach i innych szmatławcach. Nagrywki traktuję jak terapie psychologiczną, nie przypominam sobie, kiedy ostatnio byłem smutny - zawsze jestem wku****ny. Kiedy wbiegam za mikrofon, i wymiotuje na podkład, czuje, że całe emocje ze mnie uchodzą.

Skąd czerpiesz inspiracje ? Idole ?

Szczerze podcieram się wszystkimi idolami wykreowanymi przez radio, prasę, tv. Idol kojarzy mi się z komercją, naprzeciw staje autorytet. Coś, jak piosenkarka, która brzmi komercyjnie, i wokalistka, która ma dobry głos, jeśli wiesz co mam na myśli. Na codzień spotyka mnie tyle wybuchów frustracji, tyle zdenerwowania i wybuchów złości, że jedyne, co mogę z tym zrobić, to czerpać z tego życiową energię. Nigdy nie inspirowałem się w pełni jakimiś ekipami raperów, chociaż zapewne nieświadomie jakieś zwroty, styl się wryły pomiędzy nuty. Nie tak dawno ktoś sklasyfikował moją muzykę jako 'indie' , co już świadczy paradoksalnie braku klasyfikacji.

W Twoich tekstach jest sporo agresji, zresztą wzmacnianej growlem. Skąd ona się bierze ?

Jak już wcześniej powiedziałem, w Polsce nietrudno o ataki agresji, wystarczy przejść się między blokami i trochę zaobserwować. Ojciec bije dziecko, matka sypia z synem. Brzmi to brutalnie i zapewne ktoś spyta ''gdzie ty korfa mieszkasz?!'', nieco to wyolbrzymiłem, jednak takie rzeczy dzieją się na świecie naprawdę. Myślę że jest to dobrym pretekstem, żeby wyżyć się na tracku, trochę zedrzeć mordę growlując. Jak już wcześniej mówiłem, rap zawsze przeplatał mi się z metalem, dlatego też nie widzę powodu, dlaczego by tego nie łączyć - nie odpowiada to niektórym, spotkałem się z pieprzeniem na temat tego, że stricte rapowe to to nie jest, a gatunki powinny być czyste. Myślę jednak, że nie ma sensu oponentować takim wypowiedziom, bo dla mnie zawsze logiczne było to, że segregacja tylko niszczy twórczość. Teoria to gówno, ważne jest to, czy wkłada się w to serce.

Jesteś połową zespołu Nocna Reanimacja, powiedz coś o Waszych planach na przyszłość, nadchodzących numerach itd.

To, że jestem w trakcie wydawania solowego projektu ''Zakażony Strumień Życia'' oczywiście nie oznacza końca Nocnej Reanimacji. Aktualnie wraz z Korzeniem pracujemy nad nowym kawałkiem, który ma ukazać się już niedługo. Co do tematyki - będzie o tak bardzo lubianych przeze mnie clownach ; ) Oprócz tego będzie również kilka niespodzianek, na pewno o Nas usłyszycie .

Jak wygląda praca w zespole ? Często macie z Korzeniem różne wizje tego co macie zrobić ?

W kawałku ''negocjacje'' nagranym jako skład NR można było zobaczyć, jak radykalnie różnimy się stylem składania rymów, stylem rapowania, tempem, oraz głosem. Wszystko to pozostawiło naprawdę duży kontrast. Czy mamy różne wizje.. jaramy się tym samym gatunkiem muzyki, obydwoje jesteśmy w pewnym sensie psychopatycznie nastawieni do reszty świata. Jedyny problem czasem zdarza się podczas produkcji/szukaniu bitów. Zaryzykuje stwierdzenie, że Korzeń lubi mieć wszystko dopięte technicznie na ostatni guzik, a dla mnie liczy się klimat.

Jaki jesteś w życiu prywatnym ?

Miły.

To zajebongo xD
Wady, zalety ?

Myślę, że nie mnie to oceniać. Jestem szczery, co niektórzy traktują jako największą moją wadę, bo gdy kogoś nienawidzę, to pluje mu w twarz, chociaż miłości się nie wstydzę. Myślę, że Antoni Kępiński miałby niezłą zabawę rozmawiając ze mną. Nie jestem takim psychopatą, za jakiego większość mnie uważa, większość zwyczajnie nie jest przyzwyczajona do szczerości. Bez jaj, jesteś chyba jedyną osobą z forum, której mówię niemal wszystko na GG, i jeszcze nigdy nie usłyszałem ''Ty..jesteś ku#@2 popie#$@!''. A i takie akcje były

Miło mi :lol2:
Antoni Kępiński ? Fascynuje się psychiatria ?

Zawsze ciekawiły mnie motywy psychopatów, portrety psychologiczne. Największym moim autorytetem pod tym względem jest Kukliński, znany jako Ice man. Koleś zabił ponad 200 osób, pierwszą ofiarę upolował w wieku 13 lat. O wszystkim opowiada z tak kamienną miną, że naprawdę mam wrażenie jak by był z lodu. System nie przewidział tego, że ktoś może mordować ludzi bez żadnego planu, randomowo, przypadkowe osoby. Zamknięto go dopiero po 30 latach, warto wspomnieć że miał polskie korzenie. Zawsze niesamowicie ciekawiły mnie emocje, które towarzyszą mordercy, podczas rutynowego zlecenia. Psychologia jest tak zawiła, że naprawdę potrafi wciągnąć, mówię z własnego doświadczenia.

Jakieś sporty ?

Kiedyś grałem w tenisa, aktualnie wieczorami biegam, siłownia wg planu ćwiczeń, boks. No i osiedlowe zabawy, co również wiąże się niestety z boksem.

Ideał kobiety ?

Ideały są nudne, jak już ktoś kiedyś powiedział. Nigdy ich nie szukałem, myślę że związek powinien opierać się na kompromisach. Pozdrawiam oczywiście moją Marysię : )

No ja też pozdrawiam ją :D
Jakie plany na przyszłość ? Tajne źródła mi donoszą że nie masz w planach matury ?

Tajne źródła kłamią. Aktualnie LO, po tym matura, praca w radiu. Mam nadzieję, że jakoś przez to wszystko przebrnę, chociaż znając życie i rodzeństwo zaraz po mojej 18 wbije do Londynu na stałe i cała nauka pójdzie się.. wiadomo.

Po maturze nie masz zamiaru studiować, np. ww. psychologii ?

Myślę, że najpierw mi samemu przydała by się rozmowa z psychologiem. A tak poważnie, to nie wyobrażam sobie słuchać jak ktoś nieznajomy wylewał by mi do ucha o tym, jak go żona zdradza. Sam jestem dosyć zdystansowany do zwierzania się, trudno u mnie o zaufanie, do tego założę się, że podsuwał bym dziwne rozwiązania potencjalnym klientom. Myślę, że praca w radiu to jest to, co chce robić w życiu. Nie chodzi mi tutaj o ścierwa typu radio Zet itp. Mowa o bardziej niszowych stacjach.

No to tyle na dziś. Są jeszcze jakieś tematy które chciałbyś poruszyć ?

Chciałbym podziękować Ci za wywiad, za to, że poświęciłeś mi kawał czasu. Oprócz tego chciałem oczywiście pozdrowić wszystkich z forum, w szczególności hoolsa, PwQta, którego ostatnio mało, Viola, z którym jeszcze nie raz zapoguje, nabstera, majkę :* oraz wszystkich, o których zapomniałem. Jeśli dotarłeś do końca tego wywiadu i przeczytałeś te wszystkie bzdety - gratuluję. Chciałem również ogarnąć wszystkich nowych userów, którzy często na SB bredzą jakieś pierdoły, prowokują itp. - nie spinajcie się, mam z was niezłą bekę przed kompem i ogólnie sorry za te wszystkie przegadanki i riposty, hah ; ) Kupujcie polskie płyty, jarajcie się muzyką, nie piratujcie za dużo. MCL, czy tam siema dla tych nie w klimacie!

No dzięki za wywiad i pozdro :D

ILS Dołączona grafika ILS
Dołączona grafika

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   foshai 

• dead graphic society
  • PipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa: PostMaker
  • UBP Points 343 (Przekaż)
  • Imię:Agnieszka
  • Drużyna:Sonofakurfa
  • Pkt. Grafika:30
  • Wygranych:4
  • Przegranych:1

Napisano 27 lipiec 2010 - 12:26

Carper, nie marszcz się tak bo ci mózg czołem wyjdzie : *.
Dobry wywiad nie jest zły, tylko że poważnie gadacie, zero cycków etc :<. Zawiodłam sie!
Dołączona grafika

Wyświetl postUżytkownik traep dnia 03 lipiec 2011 - 18:12 napisał

nie mam nic przeciwko gejom, mam jednak sporo przeciwko ciotom, konkretniej mówiąc mam przeciwko nim dwa glany

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Carper 

• Master of Graphic's
  • PipPipPipPipPipPip
  • UBP Points 737 (Przekaż)
  • Imię:Dawid
  • Drużyna:brak

Napisano 27 lipiec 2010 - 12:29

Wyświetl postUżytkownik K-ja dnia 27 lipiec 2010 - 12:26 napisał

Carper, nie marszcz się tak bo ci mózg czołem wyjdzie : *.
Dobry wywiad nie jest zły, tylko że poważnie gadacie, zero cycków etc :<. Zawiodłam sie!

Na wejściu powiedziałem piegusowi, że nie chce niczego w stylu wywiadu z violem.
Dołączona grafika

ANTIFA!

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   .violsky 

• you're doing it wrong
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa: Tag Master
  • UBP Points 6530 (Przekaż)
  • Imię:Patryk
  • Drużyna:Sonofakurfa
  • Pkt. Grafika:94
  • Wygranych:130
  • Przegranych:8

Napisano 27 lipiec 2010 - 12:58

Ty sie ode mnie odpipcz cipuszko :*
A, co z wojną zdrój vs szeroka, czekam na jakieś krzywe akcje co by jakieś zgony ponagrywać.
Co tam jeszcze, ssij pytonga i pozdrów Marysie.. nie chciałbym ci też wypominać, ale dosyć szybko zmieniłeś podejście co do związków, pewnie wiesz o czym mówie.
Eeee co tam jeszcze, gówno ssij pałke i nie marszcz klaty, elo
Dołączona grafika

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Jozio 

• Master of Graphic's
  • PipPipPipPipPipPip
  • UBP Points 2513 (Przekaż)
  • Imię:Mateusz
  • Pkt. Grafika:46
  • Wygranych:42
  • Przegranych:27

Napisano 27 lipiec 2010 - 12:58

Viol ale on nie ma klaty!! to cycki :f, ogółem wywiad dość spokojny tylko, co mnie zdziwiło, chcesz pracować w radiu bez szkoły ?? To życzę powodzenia, noo chyba że chcesz na niższej półce tam pracować ( podaj, przynieś pozamiataj ), w dzisiejszych realiach bez szkoły jesteś nikim, chyba że bawisz się w dowóz ...
3>
Dołączona grafika

Dołączona grafika

" Dołączona grafika "

niah niah

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   mya 

• *moans*
  • PipPipPipPipPipPip
  • UBP Points 5761 (Przekaż)
  • Imię:Majka
  • Pkt. Grafika:50

Napisano 27 lipiec 2010 - 13:22

całkiem spoko wywiad, dobrze ze carperowi sie chcialo tak obszernie odpowiadać

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Carper 

• Master of Graphic's
  • PipPipPipPipPipPip
  • UBP Points 737 (Przekaż)
  • Imię:Dawid

Napisano 27 lipiec 2010 - 15:44

Wyświetl postUżytkownik Jozio dnia 27 lipiec 2010 - 12:58 napisał

Viol ale on nie ma klaty!! to cycki :f, ogółem wywiad dość spokojny tylko, co mnie zdziwiło, chcesz pracować w radiu bez szkoły ?? To życzę powodzenia, noo chyba że chcesz na niższej półce tam pracować ( podaj, przynieś pozamiataj ), w dzisiejszych realiach bez szkoły jesteś nikim, chyba że bawisz się w dowóz ...

kochanie, już teraz mogę mieć 1400 na rękę (ukończyłem tylko gimazjum), chcieli mnie w kilku stacjach, bez względu na wiek. Po LO może studia dziennikarskie, ale jak już mówiłem - zapewne uciekne do Londynu. YO

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   mya 

• *moans*
  • PipPipPipPipPipPip
  • UBP Points 5761 (Przekaż)
  • Imię:Majka
  • Pkt. Grafika:50

Napisano 27 lipiec 2010 - 22:20

Wyświetl postUżytkownik malezyonist dnia 27 lipiec 2010 - 21:41 napisał

...

jak na moje oko to jesteś idealnym przykładem idiotki -.-

bez ibrazy (?) nie mogłem się powstrzymać

Dołączona grafika

I DIED HAHAH

wgl to zapomnialam podziekowac za pozdrowienia.
dziekuje :* <3 :lol2:

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   .Hools 

• Profesjonalista
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Moderator
  • UBP Points 2509 (Przekaż)
  • Imię:Patrikos

Napisano 27 lipiec 2010 - 22:37

No wiec tak...
1. K-ja oj marudzisz zlotko :*
2. Carper Dzieki fchui za pozdro thebesciaku :* :* wywiad sietny acz nic nowego sie nie dowiedzialem. Ogolnie taki fajny bo powazny i ''czytelny''. A z viole (:* ) to specjalnie bylo tak :>> wszytsko ma swoj cel.
3. malezyonist czloieku ogarnij sie... a najlepiej nie wypoiadaj sie o innych skoros sam nie lepszy pacyno...
4. pisze z komorki bo neta nie mamam wiec za wszelkie bledy wielkie przepraszam.

Na podsumowanie, piegus jak zawsze dobra robota : ) Pozdro all :*
Dołączona grafika

Dołączona grafika Dołączona grafika

Dołączona grafika

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   MBrass 

• Specjalista
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Member
  • UBP Points 31 (Przekaż)
  • Imię:Patryk
  • Wygranych:1
  • Przegranych:1

Napisano 29 lipiec 2010 - 18:02

Dobry wywiad :lol2:

Bez ściemy i same konkrety, pozdro!

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   nabster 

• \m/ Junior Admin UBPlanet.pl \m/
  • PipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa: Winner
  • UBP Points 32704 (Przekaż)
  • Imię:Marcin
  • Pkt. Grafika:89
  • Wygranych:12 - ost. z filipoz007
  • Przegranych:5 - ost. z Messiah

Napisano 11 sierpień 2010 - 05:17

Na wstępie chciałem podziękować pigusowi, że zrobił wywiad z tak barwną osoba jak właśnie Carper. Po drugie chciałbym podziękować JC za pozdro...rządzisz stary ;). Można trochę poznać było inne Twoje oblicze. W sumie ja już je poznałem, ale zapewne nowi myśleli o Tobie jako o świrze. No i właśnie teraz zobaczyli ze jesteś nawet normalny :(. Fajny wywiadzik na wysokim poziomie. Przez to że się Carper rozpisałeś picza nie zadał Ci zbyt wielu pytań, ale to szczegół XD. Dobry wywiad... GJ panowie :P

Pozdro ;P

Dołączona grafika

Dołączona grafika
KLIK >>>> Dołączona grafika <<<< KLIK

Znasz mnie? Może choć trochę kojarzysz? Podobają Ci się moje prace?
Jeśli tak, to kliknij "łocza" : )

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1