Tak się składa, że potrzebuję jakiegoś mobilnego kompa. Myślałem nad netbookiem i notebookiem. Dla tych, co nie wiedzą z czym jest różnica - netbook jest mniejszy, a notebook nieco większy, ale i bardziej wydajniejszy niż ten pierwszy.
Na kompie nie gram, ostatnio, w ogóle nie mam czasu na granie
Jeśli już nie jestem na forum, to często kombinuje ze stronkami - Buduję sobie stronki na różnych CMS-ach, i kombinuje z nimi, modyfikuje style, i takie tam niepotrzebne pierdoły. W ostateczności(niestety) wchodzę do fotosklepu. Ale mam dobry zamiar odwiedzać go częściej
No więc, znalazłem sobie dwa modele tego netbooka i, już na tej aukcji sprzedanego notebooka
netKsiążka, jest mniejsza co bardzo mi się w niej podoba. Ma także nieco szybsze ramy, ale wolniejszy procesor o 500mhz, ale i tak ma 2 rdzenie. Grafa w netbooku ma 512MB, kiedy w laptopie jest 384MB, ale za to ma obsługę DirectX 11, ale chyba to nie ma znaczenie, jeśli nie gram w gry(prawda?).
Jedną rzeczą, która mi się nie podoba w netbooku, to błyszcząca matryca, ale załatwiłem od kumpla naklejkę "matującą" ekran. Widziałem u niego na laptopie, no i działa, ale to i tak nie to samo co zwykła matryca matowa. Zresztą laptop też ma błyszczaka.
Plis help mi. Jeśli znacie jakieś inne fajne modele do 2000zł to możecie zapodać.

Pomoc

Odpowiedz