Wypociny Q
Napisano 06 marzec 2011 - 00:35
Jestem tutaj nowy tematem, chociaż nie koniecznie "oglądalnością" więc cześć wszystkim !
A teraz do rzeczy. Piszę z nadzieją że otrzymam chociaż tutaj konstruktywną krytykę i będę wiedział co sądzą inni o moich pracach i dalej w jakim kierunku mam iść. A teraz to, o czym ma być temat:
Najnowsza :
Wędkarski
A tu kilka ciut starszych :
msg
max portfolio
ibea
Więcej prac na moim DA
Z góry dzięki za krytykę. Pozdrawiam !
Napisano 29 październik 2011 - 21:31
Napisano 29 październik 2011 - 22:06
ładne prace robisz, wiesz o co w tym chodzi i widać że masz pojęcie.
w tej pracy yooart jakoś mi bardzo nie podchodzi logo do tej strony, no nie wiem czemu ale ono mi do tej stylistyki jakoś specjalnie nie pasuje, takie dziwne male, odrealnione od reszty pracy. Drugim małym minusem jest ten prostokąt dziwnie nachodzący, tez mi to średnio podchodzi, pewnie w wersji online jakoś fajnie by to wyszło.
Kolejnym takim małym szczegółem jest ten podcień w nie połowie tych kwadratów, po prostu kwadraty mogły być jednolite lub te przecięcie w ołowie mogło iść.
Generalnie fajna praca tak czy siak
deczemi - tutaj logo tez średnio pasuje do reszty ale już nie tak bardzo w moim mniemaniu jak w poprzedniej pracy. też fajana praca ale ma małe mankamenty które można by lepiej rozwiązać/usunąć itp
Np ten cień ni jak mi tam nie pasuje, przez pierwsze 2 sekundy nawet się zastanowiłem "co to i skąd?". Średnio mi tez podchodzą te czerwone wstęgi wychodzące z dołu z lupą. Myślę że można by je na coś lepszego zamienić
a na samym dole napisy nie są równo w pionie w tych boxach
fajne prace robisz

Napisano 03 listopad 2011 - 17:11

Nowe, galeria będzie aktywna i po kliknięciu w strzałki będzie zmieniała prace i kilka jeszcze efektów. Obrazki szare zmieniane będą na czerwone po najechaniu.
Użytkownik +matius edytował ten post 03 listopad 2011 - 17:18
Powód edycji wrzucaj też w tagach [img] obrazek :)
Napisano 03 listopad 2011 - 17:17
- logotyp, ten do mnie nie przemawia, jest taki zbyt zwykły i bez polotu
- te kółka w tle to chyba największy minus, jak już zdecydowałeś się na rombu to trzymaj się nich
- czcionka nawigacji (Aktualności, o Firmie itp) nie pasuje mi do tego nowoczesnego stylu,
podoba motyw strzałek
Napisano 05 listopad 2011 - 12:35
Widzę, że nawet ogarniasz o co kaman w layach, i dobrze Ci to wychodzi o czym świadczą 3 ostatnie projekty
Kolejnym minusem jest fakt że to główne menu (to wtopie) jest bardzo słabo widoczne. Z początku myślałem że tam w tle coś jest. Nie wiedziałem nawet że to napis ;o. Top sam w sobie jest dobry, no może te bokehy (kółka) mogłeś sobie darować skoro już zdecydowałeś się na te trójkąty/romby
To menu pod topem nawet ładnie się prezentuje, ale mogłeś wyróżnić link w którym znajduje się użytkownik. W tym przypadku jest to "Home" zapewne
Content sam w sobie ładnie wyszedł. Wygląda tak nowocześnie.Szkoda tylko że jest go tak mało. No może po prostu mogłeś zmieścić je w dwóch linijkach/wierszach. Bo tak to dziwnie wygląda z lekka.
Stopka też spoko, i ładnie się prezentuje. Mogłeś jedynie wykadrować projekt z wysokości, aby było miejsce równo od góry i od dołu. Tak jak jest teraz to trochę szpeci resztę projektu.
Typografia jak i kolorystyka, nawet ładnie/dobrze dobrana. Generalnie nawet fajny projekt Ci wyszedł
Pozdro

KLIK >>>>
<<<< KLIKZnasz mnie? Może choć trochę kojarzysz? Podobają Ci się moje prace?
Jeśli tak, to kliknij "łocza" : )
Napisano 03 luty 2012 - 21:59

więcej na moim profilu: http://qajs.deviantart.com/gallery/
Pozdrawiam
Napisano 04 luty 2012 - 14:44
portfolio - jest całkowicie w porzadku, proste schludne, dobrze zakodować i internet zaakceptuje taką stronę
dottwentyone - szaro buro i nie zachęca za bardzo, brak jakiegoś koloru, logo takie sobie - jest bo jest. te buttony po prawej i slajder mogły by być równo, bo teraz tak krzywo się kończą. Zdjęcie do wizualizacji dobrałeś słabe
decremi - dziwny lay, zdecydowanie logo nie pasuje do fajnych nawet guziczków
Napisano 04 luty 2012 - 15:57
decremi- tu się nie zgodzę, tekst jest równo ułożony, zmienione są tylko położenia "łez" . a lay jest dziwny bo "czy wszystko co już jest, musi być wszędzie?"
co do hostingu- zależy od gustu, jednym się podoba innym nie.
Napisano 05 luty 2012 - 15:58
Użytkownik Qajs dnia 04 luty 2012 - 15:57 napisał
no to łzy względem napisów są nierówno rozmieszczone ale dziwny lay nie oznacza zły lay
Napisano 05 luty 2012 - 22:11
Użytkownik +matius dnia 05 luty 2012 - 15:58 napisał
No nie wszystkich powiadomiłem a orientowali się
Użytkownik +matius dnia 05 luty 2012 - 15:58 napisał
Poprawiać nie będę, jakoś nie potrafię tak wrócić do starych projektów.
Dzięki za komentarz!
Napisano 06 luty 2012 - 16:38
logo takie małe i chyab za małe, albo top za duży
i menu w menu wygląda dziwnie i jakoś tak lepiej chyba by wyglądało jedno menu
reszta w porządku
Napisano 06 luty 2012 - 16:55

Pomoc

Odpowiedz