Witam
Mam 17lat(w listopadzie 18), 183cm wzrostu oraz ważę 82kg... Wyskok z miejsca mam na wysokość 3.05, z biegu gdzieś z 3.15... Czy jest możliwość, aby na wymiarowym koszu po treningach 3 miesięcznych zrobić wsada? Jaki byłby najlepszy trening ? i czy dieta odgrywa znaczącą role... Dodam, że koszykówkę trenuje od ok. 2 lat. Wcześniej grałem w piłkę nożna i siatkową przez ok. 8 lat ...
Pozdrawiam ! : D
Strona 1 z 1
Koszykówka-wyskok
Napisano 16 kwiecień 2011 - 07:25
Zeby zrobić wsada wystarczy mieć zasięg 3.25-3.3, tylko różnica Twojego zasięgu troszkę się różni od różnicy zasięgu bez piłki, więc musisz się podciągnąć o 15cm gdzieś, może 20.
Co do diety, to jeżeli Twoja waga jest stała to nic nie musisz zmieniać.
Co do ćwieczeń to poza skakanką nie widzę innych, bo szkoda stawów, żeby przez te 3 miesiące je zjechać
Myślę, że przy 90dniach powinno wystarczyć 30min/dzień, albo jeszcze lepiej jak masz samozaparcie i potrafisz wstać 30min wcześniej i ćwiczyć 2x20min/dzień
Co do diety, to jeżeli Twoja waga jest stała to nic nie musisz zmieniać.
Co do ćwieczeń to poza skakanką nie widzę innych, bo szkoda stawów, żeby przez te 3 miesiące je zjechać
Myślę, że przy 90dniach powinno wystarczyć 30min/dzień, albo jeszcze lepiej jak masz samozaparcie i potrafisz wstać 30min wcześniej i ćwiczyć 2x20min/dzień
>>> Pasja to cecha, która odróżnia mistrza od zwykłego człowieka ;)

rysiu ;]
JackZ

rysiu ;]
JackZ
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1

Pomoc

Odpowiedz