UBPlanet.pl Forum graficzne: Nowe miejsce z inspiracjami - UBPlanet.pl Forum graficzne

Skocz do zawartości

Bierz udział w konkursach i wygrywaj nagrody!
» MOTW #27 - Plac zabaw
Termin głosowania - do 09.05.12 (21:00)
» SOTW #210 - Subkultury
Termin oddawania prac - do 14.05.12 (21:00))
» OSGC #106 - Free Time
Termin oddawania prac - do 27.05.12 (22:00)
» LOTW #49 - Logistyka
Termin oddawania prac - do 29.05.12 (21:00)
» POTW #61 - Martwa natura
Termin głosowania - do 26.05.12 (22:00)
» UBP WORM Dołączona grafika
Twórz graficzną historie!

Dołączona grafika

• 2 stron +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Options
Nowe miejsce z inspiracjami nowa strona inspirująca miliony swoimi wideo

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   videoman 

• Amator
  • PipPip
  • Grupa: Member
  • UBP Points 1 (Przekaż)

Napisano 08 lipiec 2011 - 11:35

Skoro to mój 2 post to witam wszystkich serdecznie. Chciałbym zaprosić wszystkich na stronę która - mamy nadzieję bedzie inspirowała każdego twórcę.
W związku z tym że to mój 2 post i od razu z linkiem do nowo powstającej strony to chciałbym z góry przeprosić administrację tego forum i jeśli uzna ten wpis za "nieporządany" - proszę o przeniesienie go do innego działu lub usunięcie. Mam jednak nadzieję że post pozostanie i użytkownicy tego forum zaczną czerpać inspiracje dzięki nam.

Strona w tej chwili znajduje się w wersji berta a jest swoistym agregatorem inspirujących filmów, animacji, reklam, showreeli, filmów krótkometrażowych etc. Dodatkowym atutem jest również to że każdy może się zarejestrować i dodawać swoje inspiracje.
Każdy film można komentować, oceniać i dzielić się nim na stronach typu FB i inne....
Ale może żeby nie nadwyrężyć zaufania moderatrów tego forum - chciałbym zapytac - czy moge umieścić link do strony - czy raczej nie.

Ze swojej strony dodam że z ogromną chęcią - jeśli tylko administracja będzie zaintereswoana - chciałbym abyśmy mogli współpracować i zostac partnerami, ale to pozostawiam decyzji administracji i moderacji tego forum.

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
Codzienna wideo inspiracja - 25fps.pl

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   +matius 

• +
  • PipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa: Admin
  • UBP Points 11112 (Przekaż)
  • Imię:Mateusz
  • Drużyna:Imminent Lion's SQD
  • Pkt. Grafika:129
  • Wygranych:51
  • Przegranych:22

Napisano 08 lipiec 2011 - 13:04

generalnie nie przepadam za takim czymś że nowo rejestrujący się użytkownik daje na samym początku reklamy - wyglada to tak że się tylko zarejestrował po to aby rozreklamować swoją stronę za darmo.
Ale że nie podałeś linku wprost to kto będzie chciał znajdzie ten link sobie

Mam nadzieję że Twój 'wpad' na forum nie skończy się tymi 2 postami i końcem tutejszej kariery ;)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   videoman 

• Amator
  • PipPip
  • UBP Points 1 (Przekaż)

Napisano 08 lipiec 2011 - 14:18

Spoko spoko ... nie zniknę, a propozycja współpracy pomiędzy 25fps i ubplanet jest naprawdę na serio.

Skoro więc jest zielone światło to juz oficjalnie chciałbym wszystkich zaprosić na [pisałem aby nie podawać linku wprost :) ] i jak już napisałem wcześniej - będę wdzięczny za wszelką krytykę, opinię i wskazówke na przyszły rozwój - strona to beta więc codziennie staramy się żeby było lepiej.

Użytkownik +matius edytował ten post 08 lipiec 2011 - 18:42

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Sagim 

• RETARD
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa: Moderator
  • UBP Points 9752 (Przekaż)
  • Drużyna:brak
  • Pkt. Grafika:256
  • Wygranych:74
  • Przegranych:18

Napisano 08 lipiec 2011 - 14:26

Jak już chcecie być źródłem inspiracji, co wdg mnie jest bez sensu, bo jest dużo zagranicznych portali tego typu i niestety smutną prawda jest taka, że nigdy im nie dorównacie, to może chociaż zainwestowalibyście w styl żeby to jakoś wyglądało? Bo jak na razie to wygląda jak darmowy nietknięty theme postawiony na jakimś darmowym cmsie.
Poza tym nie wiem jaki macie plan na rozsławienie portalu, ale postowanie w hydeparkach na różnego rodzaju stronach to chyba nie jest najlepszy pomysł.
Teddies don't hug back, but sometimes They're all You've got...
Dołączona grafika

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   videoman 

• Amator
  • PipPip
  • UBP Points 1 (Przekaż)

Napisano 08 lipiec 2011 - 15:59

Wychodzac z Twojego założenia można powiedziec że:
W światowym interneciue jest bardzo wiele forów zajmujących się grafiką, polski internet równiez posiada ich conajmniej kilkanaście, ale to jednak nie powstrzymało twórców tego forum oraz jego użytkowników przed jego stworzeniem i rozwijaniem.

Co do theme - są różne gusta i ilu użytkowników tyle opinii. Naszą ideą było stworzenie przede wszystkim czegoś prostego, bez zbędnych fajerwerków - im prościej tym lepiej. Poza tym inne podobne strony o których wspominasz oparte są często na zwyczajnych, najprostrzych szablonach blogowych i myślę że taki "uproszczony" kierunek jest dobry w miejscach gdzie liczy się przede wszystkim treść. A czy theme się zmieni... wszystko zalezy od tego czy uda nam się znaleźć coś prostego.

Czy chcemy rozsławiać serwis na hydeparkach blogów?
Nie.
Nie ponieważ to nie serwis a bardzdziej blog i społeczność gdzie również użytkownicy moga dorzucać swoje znaleziska. Drugie nie ponieważ jak już wspomniałem tu i jak w kilku miejscach można przeczytać na samej stronie (całkiem sporo na tenm temat wdziale blog) - jest ona w fazie beta. W związku z tym chcemy skontaktowac się ze społecznościa i zapytać o ich zdanie na temat strony i jej działań. Po wyciągnięciu wniosków, naniesieniu poprawek i wyjściu z wersji beta bedziemy myślec o marketingu i działanaich z tym związanych.

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Benas 

• Czający
  • PipPipPip
  • UBP Points 456 (Przekaż)
  • Imię:Ariel
  • Pkt. Grafika:6

Napisano 08 lipiec 2011 - 16:27

Ważne ze od czegoś zaczęli i do czegoś konkretnego dążą. Zanim osobiście zacznę krytykować wole najpierw produktu „spróbować” niż sugerować się reklama.

I kilka slow do samych założycieli: Nie przejmujcie się opiniami jednostek trudniących się w swoim fachu. Dla osób szukających inspiracji a nie dziur w całym strona będzie elegancka :)

Pozdrawiam

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Sagim 

• RETARD
  • PipPipPipPipPipPip

Napisano 08 lipiec 2011 - 16:50

Cytat

W światowym interneciue jest bardzo wiele forów zajmujących się grafiką, polski internet równiez posiada ich conajmniej kilkanaście, ale to jednak nie powstrzymało twórców tego forum oraz jego użytkowników przed jego stworzeniem i rozwijaniem.

Porównanie forum z portalem z inspiracjami jest lekko mówiąc nietrafione, poza tym popatrz na datę powstania naszego forum.

Cytat

Co do theme - są różne gusta i ilu użytkowników tyle opinii. Naszą ideą było stworzenie przede wszystkim czegoś prostego, bez zbędnych fajerwerków - im prościej tym lepiej. Poza tym inne podobne strony o których wspominasz oparte są często na zwyczajnych, najprostrzych szablonach blogowych i myślę że taki "uproszczony" kierunek jest dobry w miejscach gdzie liczy się przede wszystkim treść. A czy theme się zmieni... wszystko zalezy od tego czy uda nam się znaleźć coś prostego.

Okej ale jest różnica między czymś prostym a między czymś gównianym. Wasz styl podchodzi bardziej pod to drugie.
Skoro już zdecydowaliście się zrobić taki portal i chcecie mieć użytkowników na jakimś poziomie to też powinniście takowy prezentować.
A pierwsze skojarzenie z waszym portalem nie jest najlepsze.

Mam wrażenie, że wpadł ci pomysł i portal powstał w ciągu dwóch dni bez żadnego planu.

Oczywiście to wszystko co piszę to tylko moje zdanie, o które poprosiłeś w jednym z postów, także nie bierz tego do siebie.

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   +matius 

• +
  • PipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię

Napisano 08 lipiec 2011 - 18:50

niestety tez jestem zdania że styl nie jest jakiś super i raczej w tej kategorii stron powinien reprezentować ponad przeciętny poziom.
Samo logo jest dość kiepskie, no ale można się przecież rozwijać.
Pierwsze wrażenie jest bardzo ważne :)
A co do gust i guścików, to dam sobie Głowe uciąć że sagim i ja mamy smak graficzny jako tako już wyostrzony i umiemy rozróżnić ładną stronę od nieładnej.
Prosto i za***iście jest zrobiony np Facebook lub google, no ale nie ten serwis ;)
Także praca jeszcze przed Tobą :)

Te słowa wyżej są prośbą o opinie na dany serwis - także to uczyniłem - reklamacji nie uwzględniam :lol2:

a co do współpracy to aktualnie nie widzę powiązania, wasz serwis jest zbyt młody, także to raczej było by to wyciąganie was z internetu na większą publikę - po prostu reklama. A wy nam nic specjalnie nie możecie zaoferować. Oczywiście możemy współpracować za pieniądze ale to już trzeba z Opal ustalać :)

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   videoman 

• Amator
  • PipPip
  • UBP Points 1 (Przekaż)

Napisano 08 lipiec 2011 - 19:30

Nooo... z tą współpracą i wyciąganiem myślę że trochę przesadziłeś :)
Po pierwsze nigdzie nie napisałem na czym miałaby polegać współpraca między nami więc nie myślałem o wyciąganiu czegokolwiek gdziekolwiek. Poza tym jeśli mielibyśmy zwracać uwagę na cyferki to 25fps jest +/- o połowę bardziej popularną stroną niż ubplanet według rankingu Alexa. Co do wyciągania - idąc dalej - jak już napisałem strona jest w rozwojowej fazie beta więc na "wyciaganie" jej jeszcze będzie czas, a i sposoby również inne.

A wracając do sedna....
Nie musicie zastrzegać że stosujecie się tylko do prośby o opinie - wiem że tak jest ponieważ sam o to prosiłem i jestem za każda uwagę wdzięczny i nie musicie się usprawiedliwiać :)

Wracając do theme i opinii na jego temat to jak już napisałem... oczywiście kilka zmian można wprowadzić i lekko "upiększyć", ale nie zgodzę się z obowiązkiem posiadania theme zachwycającej jakości. Tak jak już napisałem - są gusta i gusta... i o nich sie nie dyskutuje.... szczególnie że i to forum jeszcze do niedawna posiadało kilka wersji wyglądu (co moim osobistym zdaniem powoduje utratę charakteru), logotym miał dość mocno zróżnicowane wariacje, a na stronie głównej logotyp przewodni wyglądał ... co najmniej niesmacznie (mówię o tym który wyglądał jak...przepraszam że to mówię - kupa( chodzi o kształt)) - i było to kilka/kilkanaście tygodni temu. I nie zmienił tego fakt że forum ma już swoje lata i doświadczonych uzytkowników oraz ekipę rządzącą. Więc jak już zostało napisane - z biegiem czasu wszystko powoli się dopracowuje.

A i jeszcze jedno pytanie do Was... i to pytanie serio, już odklejone trochę od bezpośredniej dyskusji na temat 25fps.
Powiedzcie mi jak to jest że najlepsze np. blogi i najlepsze fora nie do końca dbają o wygląd, a mimo tego działają, rozwijają się a użytkowników przybywa. Mówię tu o stronach które stają się np. blogami roku - i to z dziedziny sztuka czy design. Wygrywają a mimo to ich wygląd najczęściej osadzony jest na absolutnie podstawowych blogowych templatach.
Tak samo jest ze stronami o tematyce bezpośrednio zbliżonej do 25fps - są ... obiektywnie rzecz ujmując brzydkie i ... banalnie podstawowe. Czy Wy również to zauważyliście? Czy to tylko ja trafiam na takie źródła? Pytam ponieważ ja również uważam że wygląd jest ważny, ale z drugiej strony - przecież to treść jest najważniejsza.
Proszę o opinie.

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Mistranis 

• .....^^.....
  • PipPipPipPipPipPip
  • UBP Points 6046 (Przekaż)
  • Imię:Maciej
  • Pkt. Grafika:167
  • Wygranych:71
  • Przegranych:38

Napisano 08 lipiec 2011 - 21:39

Tak sobie śledzę ten wątek i pozwólcie, że się wtrącę.

Wyświetl postUżytkownik videoman dnia 08 lipiec 2011 - 19:30 napisał

A i jeszcze jedno pytanie do Was... i to pytanie serio, już odklejone trochę od bezpośredniej dyskusji na temat 25fps.
Powiedzcie mi jak to jest że najlepsze np. blogi i najlepsze fora nie do końca dbają o wygląd, a mimo tego działają, rozwijają się a użytkowników przybywa. Mówię tu o stronach które stają się np. blogami roku - i to z dziedziny sztuka czy design. Wygrywają a mimo to ich wygląd najczęściej osadzony jest na absolutnie podstawowych blogowych templatach.
Tak samo jest ze stronami o tematyce bezpośrednio zbliżonej do 25fps - są ... obiektywnie rzecz ujmując brzydkie i ... banalnie podstawowe. Czy Wy również to zauważyliście? Czy to tylko ja trafiam na takie źródła? Pytam ponieważ ja również uważam że wygląd jest ważny, ale z drugiej strony - przecież to treść jest najważniejsza.
Proszę o opinie.

-przede wszystkim liczy się w takich przypadkach przełom. To że zakładasz witrynę, która niesie ze sobą coś coś już było, nic przełomowego nie wnosi, nie licz, że nagle napłyną na nią jakieś tłumy czy ważniejsze osobistości. Powiedz mi np ile kapel powstało w `81 w LA, czy w `87 w gdzieś w USA? Było ich zapewne duuużo, niektóre nawet zabłysnęły, ale już o nich nie słyszymy. Inaczej sprawa ma się w przypadku Metallicy, Nirwany, zespołów które zrobiły przełom w tamtejszych "wybiegach" muzycznych, co z tego, że w dzisiejszych czasach są ludzie zdolni odtworzyć to co oni stworzyli, pamiętaj pamięć zawsze pozostaje po pierwotwórcach!

-strona / blog / witryna nie są zależne wyłącznie od szablonu. Isnieją przypadki w których dwie podobne organizacje posiadają ten sam theme, ale oczywiście bardziej przyjemną dla odbiorcy będzie ta odsłona, która będzie intuicyjna, dynamiczniejsza w posługiwaniu się nią. Biorąc Waszą witrynę inspiracyjną bez żadnych wątpliwości można powiedzieć, że leżycie na dnie pod tym względem. Zaistne mądre jest umieszczanie szukajki, panelu logowania w dolnej części boxów, a menu gdzieś pośrodku. No ale przecież ten box z reklamą gra dla odbiorcy główną rolę, tylko po to tam przychodzi.

-theme no jasne, nikomu nie będzie szkodzić w witrynach czy blogach, że jest to podstawowa, darmowa skórka do danego cms`a. Tylko problem w tym, że trzeba dopasować ten styl pod informacje jakie ma nam ona oferować. Wkońcu szataniści nie chcieliby meić zapewne szablonu w kolorach różu i bieli z panelami w kształcie jeleni, które mają na sobie efekt podświetlenia. Jeżeli dobrze pamiętam to gdzieś wyżej pisałeś o tym, że Wasza stronka z założenia ma posiadać prosty szablon, eh, nie chcę nic mówić, ale istnieje takie coś jak pustka, prostota, wyważenie i przesyt. Jesteście przykładem pustki, mógłbym Cię zasypać przykładem prostych odsłon różnych witryn, ale jaki w tym jest sens, najlepsze doświadczenia wkońcu nabieramy gdy sami odkrywamy nowe rzeczy, a czas najwyższy, żeby osoba odpowiedzialna za wizualną stronę Waszej witryny zaczęła coś odkrywać.

Wyświetl postUżytkownik videoman dnia 08 lipiec 2011 - 19:30 napisał

Proszę o opinie.

-cały czas mówiłeś o stronkach, które poprzez swoją treść osiągnęły wysoki pułap, tak więc mam nadzieję, że teraz nie masz na myśli jakiś losowych witryn o tematyce zbliżonej do Was. Tak więc jeżeli byłoby to możliwe daj mi linka do takich stron, zobaczę czy masz racje stwierdzając, że te strony mają "brzydkie i .... banalnie podstawione" jest na miejscu. Bo z tego co za swoich czasów zaznajomiłem się z kilkoma takimi stronami, nie wyniosłem podobnych odczuć, a dziś je przeglądając widzę, że nadal mają się dobrze.

Minusów w Waszej witrynie można dojrzeć dużo i chodzi mi tu głównie o podstawy, a nie o jakieś wyszukane negatywy jakich mogę się doszukiwać na witrynach / blogach, które odniosły sukces. Chcecie łamać zasady i stworzyć przełom? Nie ma sprawy, ale najpierw opanujcie te które są ogólnie przyjęte, bo to jedyna możliwość, żeby osiągnąć przełom. Piłkę zazwyczaj nie powinno kopać się "z czuba", ale niekiedy wymaga tego sytuacja, ale skąd wiedzieć czy ten moment jest akurat teraz skoro nie wiemy kiedy nam tego nie wolno?

Pozdrawiam:
Maciej
>>> Pasja to cecha, która odróżnia mistrza od zwykłego człowieka ;)

Dołączona grafika
Dołączona grafika
rysiu ;]
JackZ

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   videoman 

• Amator
  • PipPip
  • UBP Points 1 (Przekaż)

Napisano 08 lipiec 2011 - 22:36

Nigdzie nie napisałem o chęci zostania mettalicą czy nirvaną :)
I taki jak już napisałem - strona jest w wersji beta i jak sami dobrze wiecie ( patrz to co pisałem na temat "wpadek" tego forum z designem i logosami) nie da się zrobić wszystkiego w ciągu jednego dnia... powoli, powoli i wszystko uda nam się poukładać jak należy.

A co do stron o których mówię to nie... nie mam na myśli przypadkowych stron a konkretne strony a oto i one:
(to nie spam ani reklama tych stron - po prostu przykłady)
- http://dekku.nofatclips.com/ - do niedawna najczęściej odwiedzana strona tego typu w sieci.Dziś mimo że zamknięta dalej przyciąga dużą ilość oglądających i jest wymieniania wśród najciekawszych. Mimo zaprzestania działania dalej popularna wg rankingu alexa: 728,970 oraz pagerank: 5
http://www.7rano.com/ - tu za dużo nie trzeba pisać - polska strona/blog o designie. Działająca, popularna.
http://transfokator.blogspot.com/ - blog roku 2010 w kategorii Foto, Video, komiks
http://www.osztuce.blogspot.com/ - blog roku 2010 w dziedzinie Kultura
http://michaloleszczyk.blogspot.com/ - blog roku 2009 w kategorii kultura
http://blog.sobanek.com/ - blog roku 2009 w kategorii Foto, Video, komiks
http://videos.antville.org/ - znany, międzynarodowy, bardzo popularny za granicą - w polsce nieznany

Narazie tyle bo jeśli będę wymieniał to zostanę zbanowny za flood linkami.
Co Wy na to? Nie chodzi o to żebym sie bronił w ten sposób - nigdzie nie napisałem że nasz theme jest świetny i taki zostanie bo jest idealny... po prostu zastanawiający jest ten trend który obrazują powyższe linki bo absolutnie sprzeczny z tym co Wy piszecie i z tym co sam sądzę na temat stron.

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Mistranis 

• .....^^.....
  • PipPipPipPipPipPip
  • UBP Points 6046 (Przekaż)
  • Imię:Maciej
  • Pkt. Grafika:167
  • Wygranych:71
  • Przegranych:38

Napisano 09 lipiec 2011 - 00:26

Wyświetl postUżytkownik videoman dnia 08 lipiec 2011 - 22:36 napisał

Nigdzie nie napisałem o chęci zostania mettalicą czy nirvaną :)
I taki jak już napisałem - strona jest w wersji beta i jak sami dobrze wiecie ( patrz to co pisałem na temat "wpadek" tego forum z designem i logosami) nie da się zrobić wszystkiego w ciągu jednego dnia... powoli, powoli i wszystko uda nam się poukładać jak należy.

Eh, Metallica i Nirwana miała być przyrównaniem Twojej sytuacji w innej dziedzinie, pokazanie, że to obowiązuje nie tylko na jednej platformie tematycznej, lecz jest obszerniejsze, ale widzę takie rzeczy do Ciebie nie trafiają, więc postaram się mówić ogólnikowo ;)

Jeżeli nasz poprzedni theme uznajesz za wpadkę to hmmmm naprawdę rozmowa na temat gustów jest tu zbędna, nie będę Ci nic wdrażać, bo dając psu trawy konia z niego nie zrobisz :) Wspominałeś też coś o tym, że charakter (może lepiej napiszmy tu osobliwość, bo znowu można dojść do niepotrzebnych nieporozumień spowodowanych brakiem zdolności interpretacji tekstu) naszego forum został obniżony poprzez posiadanie kilku styli. Tu się z Tobą nie zgodzę, dzięki to dajemy użytkownikom bezpośrednią możliwość dopasowania pod swoją osobę wyglądu forum. Niektórzy nazywają taką akcję dynamizmem, a czy nie do niego dąży się w dzisiejszym świecie?

Co do blogów to się z Tobą zgodzę, ich design nie jest wyrafinowany, ale szczerze myślałem, że chcesz poprowadzić dyskusje na temat czegoś co coś znaczy w dzisiejszych trendach blogów / portali mających na celu dać nam dawkę inspiracji (coś pokroju Smashinga). Pozatym myślałem, że ciągle trzymamy się w zakresie blogów inspiracyjnych, a to, że jakiś blog dostał nagrodę w kategorii kultura czy coś jeszcze innego jest tylko owocem pracy jego właściciela, ponieważ mało aktywnie działających odsłon mamy w tych tematykach.

Eh wsumie ta dyskusja nie ma sensu i ten mój post też nic pewnie nie wniesie, tak więc to ostatnie słowa jakie stawiam w tym temacie.
Przyjdę za 2 miesiące zobaczyć jak Wam się powodzi i może będziemy mogli dalej poprowadzić konwersacje.

Tymczasem pozdrawiam:
Maciej

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   videoman 

• Amator
  • PipPip
  • UBP Points 1 (Przekaż)

Napisano 09 lipiec 2011 - 06:07

Oj ... widzę że zaczęła się przepychanka i traktowanie użytkownika z góry i skończyła się merytoryczna dyskusja. Ale cóż.... chyba muszę się do tego ustosunkować i może dzięki temu uda się wrócić do tematu.
Piszesz że miałeś na myśli serwisy jak smashing... i wymieniłeś tylko jeden.... a ja miałem na myśli dobre, cenione i wartościowe miejsca w sieci światowej i polskiej związane z wideo lub głównie z wideo....
i dalej idąc tym tropem... uważasz że nie rozumiem Twoich porównań do mettalliki czy narwany, a ja Ci mówię że nie chcę być narwaną bo wolę być Lady Pank, Perfekt, Obywatel GC, Proletariat, Manam, T-Love, Kult, TSA, Dżem, Budka Suflera, Acid Drinkers, Behemoth, Republika, Hey i jeszcze wiele wiele innych... to się chyba nazywa ... cudze chwalicie - swego... itd.

Co do Waszych wielologotypów i wielothemów - skoro to był tak doskonały pomysł i pomagał każdemuy użytkownnikowi sobie zdefiniowac co chce to dlaczego zrezygnowaliście z tego? Wg. tego co piszesz powinno powstać jeszcze kilka skórek, jeszcze kilka pomysłów na logo typu wspominane przeze mnie: http://goo.gl/2nXZe
Powstało jednak jedno - dość spójne... z themem logo... a theme... tak jak już napisałem... o gustach się nie dyskutuje... osobiście wydaje mi się trochę za ciężkie, ale tak jak napisałem jest zdecydownie, zdecydownie lepiej i spójniej niż wcześniej.

A wracając do samego tematu to chyba masz rację... za dużo już tu nie można napisać bo ja pytam o konstruktywną krytykę i wskazówki odnośnie całości strony, pomysłu i jej działania a Wy - mimo że napisałem że nie można od razu mieć wszystkiego i theme nie jest idealny i prace trwają - trzymacie się jak przysłowiowy piany płotu tego theme i mówicie. Bo jest brzydkie, bo zmień, bo jesteś gupi a my jestesmy dizajnery lepsi od Ciebie. Jak dla mnie to nie jest konstruktywna krytyka i wskazówki. Jeśli mówisz - zmień theme to powiedz w którym kierunku twoim zdaniem powinno to pójść, skoro mówisz żeby zmienić tematykę - to w którą stronę powinny pójść zmiany, skoro kolor oczu redaktora naczelnego Ci się nie podoba to napisz na jaki ma go zmienić :)

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Sagim 

• RETARD
  • PipPipPipPipPipPip

Napisano 09 lipiec 2011 - 08:58

Miałem już tu nie pisać ale jednak...
Większość stron które podałeś i tak ma lepszy styl niż wasz, więc problemem nie jest już to czy go zmienić ale na co go zmienić.
Na waszym miejscu poszedłbym w wordpressa i kupił styl na themeforest http://themeforest.n...2Fblog-magazine płacisz 30-35$ i masz funkcjonalny styl. Chyba tyle możesz wydać skoro ma to być wiodący w Polsce portal tego typu.

Poza tym znowu dochodzi to, że kufa nie rozumiem jak można zrobić portal w 10min myśląc, że z czasem się go rozsławi.
Jakbyś przyszedł do kogokolwiek z takim biznesplanem to by cię wyśmiał. O wiele lepiej byłoby zrobić reklamę, przed otwarciem serwisu, ustawić na stronie zegar do rozpoczęcia, zaciekawić czymś ludzi, wymyślić jakieś nowe rozwiązanie które ich przyciągnie.

Wiele themów na jednym portalu to nie jest dobry pomysł, wystarczy jeden ale dobry i nie mówię tu o jakichś fajerwerkach, taki by obsługa była w miarę intuicyjna i żeby nie chciało się zwrócić śniadania patrząc na całość.
To że u nas tak było zależało tylko od userów, jedni chcieli taki a inni taki, więc żeby ich pogodzić było do wyboru. Teraz jest jeden styl, który się większości podoba, więc nie ma sensu wrzucać ich więcej.

Nic więcej nie napiszę, bo i tak masz gdzieś nasze opinie, chciałeś tylko rozsławić swój żałosny portalek. Więc don't gimme a shit że interesuje cię nasze zdanie bo tak nie jest. Jesteś odporny na każdą radę jaką ci dam, więc nie mam zamiaru się męczyć i starać pomóc jeśli ktoś ma to głęboko w poważaniu. Krzyżyk na drogę i obym się mylił a twój portal został najbardziej znanym w dziejach polskiego internetu.

A jeszcze jedno, żaden z nas nie jest designerem i się za nich nie uważamy więc

Dołączona grafika

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   videoman 

• Amator
  • PipPip
  • UBP Points 1 (Przekaż)

Napisano 09 lipiec 2011 - 09:38

Don't give me shit - jaki szit ... człowieku....
Rozsławiac portali... a Wy znowu swoje....
Nie słucham rad.... jakich rad.... - jednyną w miarę konkretną radą było:

Cytat

Na waszym miejscu poszedłbym w wordpressa i kupił styl na themeforest

a reszta to jakiś bełkot i krytykanctwo ... Proszę o poradę, opinie, i konstruktywną krytykę. Konstrukywna krytyka to:

Cytat

rodzaj krytyki, która charakteryzuje się tym, że osoba krytykująca przedstawia lub sugeruje jednocześnie sposób lub sposoby rozwiązania problemu poddanego krytyce. Można ten rodzaj krytyki zaliczyć do krytyki wyższego poziomu w przeciwieństwie do zwykłej krytyki pozbawionej tej cechy.

A co do tego co zaproponowałeś - czyli theme z themeforest... no fajnie ... wiem że theme można kupić, ale pozostaje jego adaptacja i z tych które poleciłeś 99 procent nie spełnia tej funkcji którą powinien spełniać theme do naszej strony. Czyli nie są proste i nie są intuicyjne oraz nie spełniają funkcji theme nastawionego głównie na wideo - czyli mało tekstu i wideo.
Więc skoro już zaczęliśmy rozmawiać o konkretach to może wskażecie - jakbyście wyobrażali wygląd takiej strony - konstruktywna krytyka.

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Sagim 

• RETARD
  • PipPipPipPipPipPip

Napisano 09 lipiec 2011 - 11:02

Czyli wasz theme jest intuicyjny, ok w takim razie nie mamy o czym gadać.

Zmieniłem zdanie, podoba mi się :) Keep it up!

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   videoman 

• Amator
  • PipPip
  • UBP Points 1 (Przekaż)

Napisano 09 lipiec 2011 - 11:31

Całe szczęście nie jesteś jedyną osobą z którą można gadać na tym forum - oby. Więc dziękuję Ci za "rzeczowe" wypowiedzi i czekam może na wypowiedzi innych.

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   +matius 

• +
  • PipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię

Napisano 09 lipiec 2011 - 11:49

a może pogadamy o czymś bardziej pozytywnym, wakacje są przecież :D

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   Sagim 

• RETARD
  • PipPipPipPipPipPip

Napisano 09 lipiec 2011 - 14:15

Okej, jak tam nad morzem mati?

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   videoman 

• Amator
  • PipPip
  • UBP Points 1 (Przekaż)

Napisano 09 lipiec 2011 - 14:26

Fajnie - admin wywołujący offtopic - ciekawe zwyczaje.

Udostępnij ten temat:

• 2 stron +
  • 1
  • 2