UBPlanet.pl Forum graficzne: Pomóżcie biednemu Hoolsikowi :< - UBPlanet.pl Forum graficzne

Skocz do zawartości

Bierz udział w konkursach i wygrywaj nagrody!
» MOTW #27 - Plac zabaw
Termin głosowania - do 09.05.12 (21:00)
» SOTW #210 - Subkultury
Termin oddawania prac - do 14.05.12 (21:00))
» OSGC #106 - Free Time
Termin oddawania prac - do 27.05.12 (22:00)
» LOTW #49 - Logistyka
Termin oddawania prac - do 29.05.12 (21:00)
» POTW #61 - Martwa natura
Termin głosowania - do 26.05.12 (22:00)
» UBP WORM Dołączona grafika
Twórz graficzną historie!

Dołączona grafika

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Options
Pomóżcie biednemu Hoolsikowi :< Laptop ! Laptop ! Laptop !

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   .Hools 

• Profesjonalista
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Moderator
  • UBP Points 2509 (Przekaż)
  • Imię:Patrikos
  • Drużyna:brak

Napisano 25 lipiec 2011 - 20:21

Siema siema po krótkiej przerwie !

Na wstępie chciałbym przeprosić za brak mojej obecności na forum, która pewnie jest dośc odczuwalna :D (tak wiem wiem :D). Chciałbym usprawiedliwić się tym iż pracuję, a wręcz haruję jak wół po srednio 12-13godzin dziennie (7-20), więc nawet gdybym chciał to za wiele sił i chęci i ochoty na nic nie mam praktycznie. I hope u forgive me.

Krótko i na temat. Szukam laptopa, tak pod klasą " Gaming 3D ". Mój budżet to 2,2 tysia PeeLeNów. Jestem otwarty na propozycje, jeszcze chętniej na ich uzasadnienia.

Moje typy na chwile obecną :

Laptop MSI CX640
Laptop DELL Studio 1749

Mam nadzieje, że moge na Was liczyć !
To jak ? Kupujemy laptopa ! :D

@edit
Jestem skłonny wydać nawet 2,6tysia jeśli pojawią się dobre propozycje lub jeśli macie lepsze oferty !
Dołączona grafika

Dołączona grafika Dołączona grafika

Dołączona grafika

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Zkumeku 

• Specjalista
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Member
  • UBP Points 5616 (Przekaż)
  • Imię:Daniel
  • Drużyna:Imminent Lion's SQD
  • Pkt. Grafika:21
  • Wygranych:11
  • Przegranych:1

Napisano 25 lipiec 2011 - 20:35

Ten msi wyniesie cie ponad 2400 z systemem (liczę minimum Win7 HP > 2099+300). On to takie nawet. Mimo wszystko jak do gier to pc-et a nie lapek jak dla mnie.

Lepiej dopłacić 100zł i mieć lepszego proca. Bo i3 może ci ciąć przy nówkach gierkach.

Edit:

Oh f*ck yea! 103 posty :D

Użytkownik Zkumeku edytował ten post 25 lipiec 2011 - 20:40

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Best!:

nabster napisał:

No Zkum doj**ał tym razem ostro :). Bardzo zacny pomysł , jak i wykonanie - GZ.
Pozdro ;)

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   .Hools 

• Profesjonalista
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Moderator
  • UBP Points 2509 (Przekaż)
  • Imię:Patrikos

Napisano 25 lipiec 2011 - 20:46

Zapomniałem w sumie dorzucić że bardziej interesują/kręcą mnie gry online :D (czyt. MMORPG ), więc aż takich wymagań też nie mam, co do systemu to nie problem :D kilka płytek z systemami gdzies tu koło mnie sie wala xD

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Zkumeku 

• Specjalista
  • PipPipPipPip

Napisano 25 lipiec 2011 - 20:52

Ja tam lecę na asus vx6 (netbook) ciągnął crysisa 2 na full... ale z gimpem ma zwiechę xd

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Carper 

• Master of Graphic's
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa: VIP
  • UBP Points 737 (Przekaż)
  • Imię:Dawid

Napisano 28 lipiec 2011 - 10:17

hajs mi przelej na konto, wybiorę coś.
Dołączona grafika

ANTIFA!

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Vampir 

• Czający
  • PipPipPip
  • UBP Points 11 (Przekaż)
  • Wygranych:0

Napisano 29 lipiec 2011 - 13:26

NOTEBOOK

Masz tu procesor sb (pozwala na pamieci 1333mhz) w dodatku nowsza technologia i bardziej oszczedna ze wzgledu na wylaczanie niepotrzebnych rdzeni itp ;)
W dodatku 4 watki itp ;) Matowa matryca ;)

Trza tylko dokupic 2gb pamieci wiecej i zamontować + system (hp poleca win7) ;)

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Zkumeku 

• Specjalista
  • PipPipPipPip

Napisano 29 lipiec 2011 - 13:46

Vampir cię chyba grzeje (lepiej jak się nie znasz to się nie udzielaj chociażby dla niego by shitu sobie nie kupił i dla siebie byś się nie poniżył)... integre (zintegrowane-chipset-pobiera pamięć graficzną z ramu) na gry 3d?! Gry się rozwijają i chipsety są trochę za nimi. Przecież nie bd grał na okienku 640x480. Jak na 15 cali to jest jeden wielki shit. W nim płacisz za samą markę/wygląd. CO prawda.... bd miał w grach parę fps (do 20).

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Jozio 

• Master of Graphic's
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa: VIP
  • UBP Points 2513 (Przekaż)
  • Imię:Mateusz
  • Pkt. Grafika:46
  • Wygranych:42
  • Przegranych:27

Napisano 02 sierpień 2011 - 23:03

Żaden system nie odczuje więcej na pamięci niż 800 mhz ( dobra dokładnie 981/2 mhz cl 5/6 ) potwierdzone naukowo iż na żadnej grze nie dało to nawet 1 fps więcej. Po drugie po co ci laptop do gier który po 5 miesiącach będzie gównem ? Laptop do gier który dorówna komputerowi za 2500 zł kosztuje około 9/10k pozdrawiam :) ( nawet nie wiem czy dorówna bo po chwili bateria padnie ), laptopy nie są do gier, nie w tych czasach może za 3-4 lata jak wejdą te baterie które wytrzymują na prawdę długo/duże przeciążenie, a nie jakieś gówna które wytrzymują max na lapku około 4h oglądania filmu no bez jaj panowie. Chcesz sobie pograć ? kupujesz ps3 i xboxa i grasz, ale ja już bym w tedy poczekał do 2012 jak wyjdzie xbox 720 albo ps4. Dodam komputer do gier złożysz za 2200 k spokojnie z 955 + gtx 460/560. Noo i nie patrz że w laptopie pisze ci że masz kartę 460/560 GTX itd bo to jest w wersji M ( mobile ) więc posiada może 25 mocy prawdziwej karty desktopowej, stary GTX 260 jak na razie niszczy te all mobile i git :). A jeżeli ci już bardzo zależy na gamingowym laptopie http://www.skapiec.p...17/comp/2527305 lepszego lapka do gier w tym przedziale nie znajdziesz a ta tania rzesza i tak nie nadaje się do gier, chyba że na minimalnych pozdro :)

Ja te pieniądze wolał bym przeznaczyć na dobre wakacje/imprezy, dołożyć rodzicom do nowego motorka, kupić sprzęt audio do samochodu bądź zainwestować w tonsil zeus rock i mieć jazde w domu xd

btw. panie system oem kosztuje minimum 320/400 zł na allegro to co pisze za 200-300 zł to upgrade starter o ile się nie mylę ;), sam miałem zdziwko, ale potem poczytałem popytałem i się okazało że upgrade wymaga oryginalnego systemu starter ;)

a noo i zauważyłem że wyżej się wymądrzasz więc muszę ci powiedzieć że akurat kupiłeś wersje z chipsetem B1 zamiast C1 ( tak asus dopiero ma w planach wprowadzić wersję C1 do produkcji ) wiec nie wiem czemu się wymądrzasz jak nie możesz podłączyć poprawnie raid0 gdyż B1 właśnie to miał zepsute ( + odczyt sata3 ), uja się znasz a pierd*lisz. Dodatkowo proponuje dowiedzieć ci czym się różni C1/B1 i dla czego intel został w tedy prawie bankrutem. A noo i jak tak dużo wiesz to większość gier MMOcRPG ma textury na podstawie max 1280 x 720 ( ale to te nowe, te starsze 800x600 konwertowane na 16:9 ) noo i bumping all załatwia połączony z aa x16 xd UJA SIĘ ZNASZ P*NETRO więc morda !!!

ahaaa i żebyś nie szukał drogie dziecko co to jest b1/c1 = rewizja chipsetu :)

chyba że jakimś czystym ujem masz wersję 1156 zamiast 1155, ale ten model chyba nie był produkowany przed SB, zresztą i tak wszyscy czekają na IB :D szczególnie od czasu gdy buldożer okazał się niewypałem
3>
Dołączona grafika

Dołączona grafika

" Dołączona grafika "

niah niah

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1